Desi multi oameni dupa ce vad meseriasii cum lucreaza considera ca este usor de pus cateva placi perfect drepte de gresie si faianta, indemanarea si inscusinta de care dau dovada acesti oameni nu este deloc de neglijat. Putem spune ca este o adevarata arta modul in care un faianter, sau gresier isi exercita cu iscusinta meseria.
Montajul de gresie si faianta poate fi influentat de mai multi factori: grosimea si rezistenta gresiei sau faiantei, nivelul suprafetei pe care se monteaza si constructia cat mai perfecta a locului unde se face montajul duc la un adevarat test de imaginatie pentru persoana responsabila cu acest serviciu.
Orice pas gresit in aceasta etapa, este foarte dificil dar si costisitor de modificat dupa ce constructia a fost finalizata. De aceea succesul unei case depinde foarte mult de felul in care este realizata fundatia, necesitand o atentie sporita pe parcursul intregului proces.
Toti ne dorim o constructie sigura si sanatoasa, unde ne vom putea simti in siguranta, de aceea este foarte important ca fundatia sa beneficieze de o hidroizolatie bine proiectata.
Atunci cand fundatia nu beneficiaza de hidroizolatie, acest lucru va duce in timp la infiltrarea apei prin ziduri, si se va ajunge la deteriorarea acesteia.
O fundatie buna, reprezinta o fundatie robusta ce va sustine intreaga greutate a constructiei, de asemenea bine proiectata in functie de suprafata intregii cladirii, iar pentru ca aceasta sa isi indeplineasca functiile pentru care a fost turnata, continuarea procesului de construire a casei, va continua atunci cand procesul de uscare a fundatiei s-a incheiat.
Un termosistem eficient va depinde intotdeauna de doi factori, de materialele termoizolante folosite si de adezivul utilizat.
Grosimea materialului termoizolant se calculeaza in functie de modul de alcatuire a peretelui, din tipul de materiale din care acesta este facut si de orientarea constructiei.
Calculul implica atat comportamentul materialelor la temperaturile exterioare cat si comportamentul la vapori al acestora , numindu-se calcul higrotermic.
In ultimul timp, termosistemele au evoluat, gratie descoperirii unor noi materiale termoizolante si bineinteles a unor combinatii mult mai eficiente.
Termosistemul se refera la termoizolarea peretilor exteriori ai unei constructii, indiferent de modul in care acestia sunt alcatuiti.
Acest proces de termoizolare, reprezinta economie de energie si respectiv reducerea cheltuielilor si nu in ultimul rand, sporeste contributia la protejarea mediului injoncurator.