Echipa De Constructii
gresie echipaconstructii
Amenajari Interioare și Exterioare Craiova
Ne gasiti online…
 

Articole

lavabila echipaconstructii

Chiar daca vorbim despre o constructie noua cu peretii netencuiti, sau despre o locuinta ce necesita o renovare, lucrarile de finisare a peretilor includ mai multe etape. Prima etapa de lucru, o reprezinta curatarea peretilor de vopseaua veche, acestia sunt umeziti in prealabil, pentru ca vopseaua trebuie inmuiata si bineinteles trebuie indentificat zonele in care vechiul glet trebuie reparat.
Dupe ce am curatat peretii, zidurile trebuie reparate daca este cazul, folosind tencuiala, sau adeziv, dupa care urmeaza aplicarea gletului. Amorsa este obtinuta destul de usor, dintr-un amestect de aracet si apa. Aplicam amorsa folosind bidineaua, pe toata suprafata peretilor, asteptam ca acestia sa absoarba umezeala, dupa care trecem la urmatoarea etapa a gletuirii. Gletul este dedicat acoperirii tuturor suprafetelor tencuite si a celor din betoane, avand la baza o multime de caracteristici, printre care se regasesc urmatoarele:
-finisajul este de foarte mare calitate.
-culoarea acestuia este alb-mat.
-este suficient de permeabil la orice tip de vapori.
-prezinta un grad mare de aderenta.

 

Locuinta este spatiul in care ne petrecem majoritatea timpului, locul in care cream amintiri, momente si locul in care ne simtim in siguranta, de aceea, fiecare dintre noi avem nevoie de un echilibru estetic, care sa ne bucure privirea de fiecare data. Atat starea noastra de spirit cat si energia, sunt influentate de catre culorile locuintei noastre. Ele ne pot genera o stare de liniste, sau ne pot face sa ne simtim irascibili, de aceea este foarte important sa alegem corect si echilibrat nuantele si culorile pe care le vom folosi. Culorile deschise in designul interior, atribuie incaperilor din locuinta dumneavoastra, luminozitate, iar acestea par mult mai spatioase si aerisite in acelasi timp. Culorile inchise, sunt folosite de regula, pentru a evidentia anumite elemente arhitecturale ale incaperii, sau pentru a crea senzatia unui spatiu mai intim. Se pot folosi pentru intreaga camera, sau pentru a evidentia unul dintre pereti. Atunci cand peretii casei dumneavoastra sunt varuiti intr-um singur ton de culoare, va ofera avantajul si libertatea de a alege decoratiunile si mobilierul.
Putem folosi albul imaculat, acesta confera incaperii o luminozitate aparte si par mult mai aerisite. Printre cele mai versatile optiuni, se enumera si nunatele de gri pentru ca acestea pot fi asortate cu usurinta, iar in functie de tonurile lor, ele pot fi percepute atat culori calde, cat si culori reci. Oricare dintre locuinte are o tematica, indiferent daca vorbim despre culori, despre stilul de design, sau despre elementele arhitecturale, este foarte important sa privim locuinta ca pe un intreg.

Suprafetele pe care urmeaza sa fie aplicat gletul, trebuie sa fie foarte curate si netede, de aceste doua lucruri depind calitatea si rezistenta produsului finit.
In cazul varului, peretii necesita umezire, unde se poate utiliza bidineaua.
In cazul peretilor cu ipsos, sau calciu, se aplica acelasi proces, cu precizarea ca apa trebuie aplicata in abundenta pentru a patrunde suficient acest tip de finisaje. In cazul calciului cu ciment alb si praf de piatra, este necesara curatarea cu barda si spaclul, aceasta manopera fiind una destul minutioasa. Exista posibilitatea ca dupa indepartarea varului, sau a vopselei, pe suprafata peretilor, sau a tavanelor, sa ramana denivelari, sau mici imperfectiuni, iar in functie de natura acestora se pot repara cu multibat si nisip, banda din fibra de sticla si pasta pentru imbinari, sau adeziv. Foarte important este, respectarea timpului de uscare pentru fiecare material folosit in reparatii. Gletul se aplica mai usor pe placile de rigips, chiar daca in cazul peretilor si a tavanelor false, aplicarea trebuie sa acopere in intregime placile. Atunci cand se incep lucrarile de gletuire a unor suprafete, aveti nevoie de toate materialele si uneltele necesare, de toate conditiile optime, asta inseamna ca atat temperatura din camera cat si cea a peretilor trebuie sa depaseasca 10 grade Celsius. Pentru ca manopera sa fie de calitate, indiferent ca vorbim despre stratul grosier sau despre cel de finisaj, spaclul folosit la intinderea gletului trebuie sa fie intotdeauna curat. Pe pereti, acesta se aplica de jos in sus, intr-un strat neted si subtire. Pentru ca timpul de uscare este unul foarte scurt, acesta necesita nivelare inca din timpul aplicarii. Dupa ce primul strat de glet a fost aplicat, camera trebuie aerisita, deoarece acesta se usuca eficient in contact cu aerul. Este foarte important sa diferentiati gletul grosier de gletul pentru finisaje. Primul strat al gletului necesita o rugozitate mai mare, pentru ca si aderenta trebuie sa fie optima atat pe amorsa cat si pe straturile ulterioare de finisare.
Pentru straturile de finisare se utilizeaza un glet mai fin, deoarece deasupra lor se va aplica direct vopseaua. Atunci cand umiditatea din camera ce urmeaza sa fie amenajata,datorita aplicarii amorsei in prealabil, nu este recomandata depozitarea gletului. Pentru a fi siguri de calitatea lucraii este recomandat aplicarea a 3 straturi de glet: unul grosier si doua de finisare. Pentru verificarea lucrarii, se directioneaza de lumina paralel cu peretele, acest lucru oferind posibilitatea de a vedea eventualele denivelari.

rigips echipaconstructii

In functie de rezistenta la anumiti factori externi, acestea sunt de mai multe feluri, avand culori diferite, pentru a fi mult mai usor de diferentiat.
Placile din rigips de culoare gri, sunt acele placi standard si sunt cele mai des intalnite in lucrari. Ele nu au o rezistenta crescuta la factorii externi dar sunt ideale pentru uzul general.
Cele de culoare verde, sunt utilizate in mod special in incaperile in care gradul de umiditate este crescut. Rezista la umiditate crescuta, iar unele modele au capacitatea de a evita depunerea de mucegai. Sunt ideale pentru bucatarii, bai, sau subsoluri, dar si la imbracarea peretilor din jurul ferestrelor.
Placile din gips-carton de culoare albastra, sunt specializate in rezistenta la vibratii si sunt folosite in locul unei izolatii fonice, bineinteles acest nivel de izolatie este limitat, dar poate fi imbunatatit cu ajutorul unei vate minerale speciale.
Intr-un procent destul de mare, placile din rigips de culoare roz sunt rezistente la incendiu, oferind o protectie de aproximativ 30 de minute, atunci cand sunt utilizate intr-un sistem corect.
Cele de culoare portocalie sunt impermeabile si se folosesc deseori in bai, in locurile in care pot fi afectate de apa foarte usor.

Aceasta structura de rezistenta este formata din profile metalice, iar in functie de modul de amplasare este de doua feluri:
-Structura simpla, inaltimea minima este de 4,5 cm(atunci cand fixam placi din rigips cu bride) si 12 cm(atunci cand utilizam tije de sustinere)
-Structura dubla,inaltimea minima variaza intre 7 cm(atunci cand fixam placi din rigips cu bride) si 14,5 cm(atunci cand utilizam tije de sustinere).

Tavanul fals este utilizat in diverse scopuri, acesta poate fi folosit in reducerea inlatimii in unele incaperi prea inalte si ofera o eficienta mai ridicata din punct de vedere termic.
Fata de tavanele clasice, acesta ofera un aspect modern, placile de gips-carton permit constructorului in acelasi timp, o mare libertate atunci cand acesta vrea sa isi puna in practica ideile.
Placile de gips-carton sunt bune izolante fonic, limiteaza vibratiile si ecourile in incaperi. Acestea sunt utilizate in pricipal la constructia tavanelor false in cladirile de birouri, ale hotelurilor si pensiunilor.
In majoritatea imobilelor moderne, constructorii apeleaza tot mai des pentru instalarea pe tavan a conductelor de incalzire si a retelelor electrice.
Un alt avantaj al montarii unui tavan fals in incaperi, este faptul ca, este posibila amplasarea unor surse de lumina de tipuri diferite, fara a fi necesara trasarea cablurilor de curent.
Tavanul fals, permite cu usurinta interventia unui electrician in cazul unei defectiuni deoarece cablurile sunt mascate si incorporate.

rigips echipaconstructii

Cand este indicat sa zugravim?
Intotdeauna este recomandat sa incepem amenajarile atunci cand vremea de afara este favorabila, pentru ca la temperaturi scazute, intinderea vopselei pe suport se face cu dificultate, uscarea este lenta, iar pelicula umeda se poate imbiba de praf.
Atunci cand se aplica vopseaua, temperatura nu trebuie sa depaseasca 35 de grade Celsius, dar se va evita aplicarea acesteia in perioada zilei cand suprafata este expusa direct razelor solare, pentru ca pelicula nu va avea timp suficient sa se etaleze pe suport, iar vopseauna se usuca intr-un timp destul de scurt.
De asemenea trebuie evitat acest proces atunci cand sunt zile ploioase si umezeala este prezenta intr-un procent destul de ridicat.
Atunci cand vopsiti in interior, este nevoie de aerisire corespunzatoare a spatiului, pentru uscarea corecta a vopselei si pentru evitarea inhalarii vaporilor degajati.
Este nevoie de evacuarea totala a mobilierului, iar daca aceasta procedura nu poate fi efectuata, mutati-le in asa fel incat sa aveti suficient de mult spatiu.

Aplicarea lavabilei
Lavabilul dispune de beneficiul de a fi spalat fara ca acesta sa isi piarda din proprietati, de aceea, odata ce vopseaua lavabila va fi uscata complet, peretii dumneavoastra se pot murdarii si pot fi curatati fara ca acestia sa se deterioreze.
Majoritatea tind sa foloseasca acelasi tip de vopsea pe toata supratafa locuintei, dar este indicat ca pentru locurile unde umezeala isi poate face prezenta, sa fie folosit o vopsea superlavabila.
Pentru ca stim ca umezeala favorizeaza aparitia mucegaiului, a fungilor si a bacteriilor este necesar utilizarea unei vopsele lavabila antimucegai.
Aplicarea lavabilului se face atunci cand amorsa este uscata complet, iar pentru o aplicare cat mai corecta este recomandat utilizarea trafaletului.
Intotdeauna se incepe cu tavanul si se continua cu peretii.
Atunci cand este nevoie de mai multe straturi de lavabil, stratul urmator se va da doar cand stratul anterior este complet uscat.
Lavabilul nu se dilueaza intr-o cantitate prea mare de apa, doar atunci cand este necesar pentru a putea fi intisa bine cu trafaletul.

Modificarea cromatica a locuintei
De regula se recomanda inlocuirea albului clasic, cu o culoare de o nunata mai inchisa, aceasta dand un nou contrast incaperii si o imagina vizuala reimprospatata.
Pentru un efect mai original si noncomformist puteti adauga un ventilator pe tavan, acesta oferindu-va in acelasi timp posibilitatea de a economisii energie electrica.
Aceste schimbari ajuta la faurirea unui senzatii de spatiu nou si armonios, evidentiaza atat lumina naturala cat si cea artificiala, oferind un efect pozitiv tuturor persoanelor ce vor pasii in locuinta dumneavoastra.

model culoare echipaconstructii
lavabila echipaconstructii
artistic echipaconstructii
faianta echipaconstructii
ciment echipaconstructii
ciment echipaconstructii

Despre adezivi
Adezivii ofera durabilitate pe o perioada mai indelungata, atat pentru orice tip de placare ceramica cat si pentru pereti si pardoseli, fiind diferiti in functie de destinatia lucrarii.
Creaza legaturi rezistente intre doua piese din acelasi material, sau materiale diferite.
Cu siguranta multi dintre dumneavoastra va amintiti de cleiul de oase ce se fabrica la Marasesti, pe vreamea cand se foloseau adezivi de origine animala si vegetala.
Cand ne raportam la domeniul lemnului, acestia au diverse intrebuintari:
-incleiaza partile componente ale mobilierului
-obtinerea panourilor de masiv si a lemnului stratificat
In orice domeniu, sunt folositi doar adezivi sintetici, dupa cum am spus cei naturali sunt abandonati de multa vreme, din cauza imposibilitatii de a tine pasul cu cerintele industriale.
Adezivii pot fi folositi atat in interior cat si in exterior, pot fi supusi unor forte diferite, sau unor obiecte finite ce urmeaza a fi prelucrate.

Tipuri de mortare
Mortarul este un material folosit in contructii, este alcatuit din nisip, apa si un liant si se foloseste ca element de legatura intre elementele de constructie solide.
Acesta este clasificat in functie de compozitie si utilizare.
Mortarul pentru tencuieli este mai putin rezistent si etans in comparatie cu mortarul de ciment, fiind mai flexibil si lasand peretii sa respire.
Aceste mortoare sunt utilizate in mod uzual in contructii, la imbracarea zidurilor din caramida, beton, sau BCA.
Mortoarele pentru zidarie, sunt folosite mai des in contructii, asambland elementele zidariei. In general se foloseste in amestec de ciment si var.

Ce trebuie sa sti despre glet?
Pentru ca este o operatiune in care este necesara experienta, gletuirea peretilor trebuie efectuata de catre un specialist.
Este important sa stim ca atunci cand vorbim despre glet, acesta de clasifica in doua categorii:
-glet de incarcatura
-glet de finisaj
Gleturile de incarcatura se aplica direct peste tencuiala, sau peste caramida, fiind produse pe baza de ipsos.
Atunci cand vorbim despre gleturile de finisaj, de regula acestea se aplica peste un glet de incarcare, fiind realizate pe baza de ciment alb.
Ele se folosesc deobicei la interior, in locurile unde se doreste obtinerea unei suprafete netede, suprafata pe care vopseaua sa se poata aplica usor.
Desigur, exista si gleturi de exterior, doar ca, putine dintre produsele de acest tip au proprietati necesare care sa le faca sa reziste la toti factorii atmosferici.
Gletul si apa, intotdeauna se vor amesteca la viteza mica, pentru a se evita antrenarea de aer in masa de material.

echipaconstructii3

Ce sunt placile de rigips?
Sunt materiale de constructii ce au forma unei placi, turnate intre doua straturi de carton special.
Acestea sunt folosite in placarea peretilor, tavanelor si pardoselilor, dar si in constructia peretilor despartitori, fiind totodata un material usor de montat ce are numeroase beneficii.
Dupa cum am spus avantajele folosirii placilor de rigips nu sunt absolut deloc putine:
-Acestea nu contin substante daunatoare sanatatii
-Sunt bune izolante impotriva umiditatii
-Este un material rezistent ce suporta greutatea
-Spatiul de locuire este cu mult mai mare fata de peretii obisnuiti
-Protejeaza de altfel impotriva incendiilor
Sunt utilizate in primul rand pentru interior, dar exista si unele tipuri de placi, speciale pentru a impiedica absorbtia apei si pot fi folosite pentru placarea fatadelor, sau realizarea peretilor despartitori in interiorul balcoanelor.

Tipuri de rigips
Calitatea placilor de gips-carton depinde de modul in care este realizat montajul, de categoria aleasa, acesta clasificandu-se astfel:
-Placi de rigips rezistente la umiditate sporita
-Placi de rigips ce ofera protectie impotriva incendiilor
-Destinat izolarii fonice, sau acustice
-Placi de rigips ce au rol decorativ
-Pentru fatade cu rezistenta la umezeala
-Placi de rigips aditivante si rigiditivante, pentru a face fata unui impact

Montarea acestora
Montarea placilor de rigips difera in functie de structura pe care acestea urmeaza sa fie amplasate.
Daca montam placile pe o structura metalica, in primul rand este necesara fixarea profilelor metalice, apoi stabilirea profilelor verticale ca mai apoi acestea trebuie sa fie taiate la dimensiunea corecta.
Profilele metalice verticale vor fi montate in interiorul profilelor orizontale fixate pe cadru.
Urmeaza montarea termoizolatiei intre doua profile verticale, unde se folosessc fasii de vata minerala de sticla, sau bazaltica.
Se instaleaza placile de rigips, se fixeaza pe acele profile metalice urmarind semnele din zona de mijloc a placilor.
Atunci cand placile de rigips sunt montate prin lipire procesul este unul diferit.
In primul rand lipirea placilor se face la temperaturi cuprinse intre 5 si 30 de grade Celsius. In prima faza se aplica adezivul peste placa de gips-carton. Se fixeaza placa, presand usor cu ajutorul unui dreptar, pastrandu-se cateva spacii mici, pentru a permite aerului sa circule.
Cand adezivul este complet uscat, se va aplica chitul de rosturi si banda de armare.
Comparatia facuta intre gips-carton si zidare, apare de multe ori in analizele constructorilor, acestea avand o multime de avantaje in detrimentul traditionalului.
Timpul de executie este deasemenea redus, la fel ca si curatenie interiorului si a exteriorului dupa ce procesul de montare a placilor a fost finalizat.